MALZEMELER:
- Altı tane küçük patlıcan
- 1 Su bardağı nohut
- 250 Gr kuş başı et
- 1 Baş sarımsak
- 2 Yemek kaşığı salça
- 1 Tatlı kaşığı limon tuzu
- 1 Tatlı kaşığı şeker
- Tuz
YAPILIŞI:
-Kuş başı etler düdüklü tencereye konulup kavrulur.Daha sonra salçada eklenip kavrulur.Nohutlarımızı da üzerine döküp su ekleyerek 20 dk pişirilir.Patlıcanların başı kesilerek ara ara kabukları soyulup patlıcanların alt tarafından bıçakla hafif bir şekilde kesilir.Sarımsakları soyup patlıcanlarla beraber tencerenin içine eklenir.Tuzu,şekeri,limon tuzu da eklenip 15 dk daha pişirilir.
AFİYET OLSUN.
Yorumlar
Yorum Gönder