
MALZEMELER:
HAMURU İÇİN:
- Bir kilo un
- Bir çay bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Bir tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar su
İÇ HARCI İÇİN:
- Yarım kilo yağsız kıyma
- Bir tane küçük kuru soğan
- Bir tane yumurta
- Bir yemek kaşığı un
- Tuz,pul biber,karabiber
KIZARTMA İÇİN:
- Sıvı yağ
AĞZI AÇIĞIN YAPILIŞI:
- Un derin bir kap içerisine koyulur.Yoğurt, sıvı yağ, tuz eklenir suda alınarak fazla sert olmayan normal bir hamur yoğurulur. Hamur dinlenmeye bırakılır. Başka bir kap içerisine yağsız kıyma ,bir tane yumurta, un, tuz, pul biber ve karabiber koyulur kuru soğanda küçük küçük doğranır güzelce yoğurulur. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alıp yuvarlanır merdane yardımıyla açılır. Elimizi suya batırıp etten biraz alıp açtığımız hamura eti iyice yayarız kenarlarını resimdeki gibi tırnak tırnak katlarız. Hamurun hepsini yaptıktan sonra ağzı açıkların önce etli tarafını sonra diğer tarafını kızgın ateşte kızartılır.Ayranla servis yapılır.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder